Energieweg 58, 5641 CX, Nijmegen
024 2424 282

Beleggen: de voor- en nadelen op een rij

Wil je gaan beleggen? Dan moet je goed weten wat de voor- en nadelen zijn. Zonder veel kennis zal daarbij een nadeel sneller voor gaan komen dan een voordeel. Soms kun je daarom wel wat hulp gebruiken. Professionals kunnen de werkzaamheden en keuzes voor jou uit handen nemen, zodat de keuzes gemaakt worden. Een van de professionals die inzicht heeft in de markt is Synvest. Voordat je de werkzaamheden uit handen geeft, moet je dus wel gaan kijken wat je eraan kunt behalen en waar je rekening mee moet houden. Onderstaande informatie legt uit. 

Beleggen voor een hoger rendement 

Het eerste voordeel dat je gaat behalen aan beleggen is dat je er een hoger rendement mee gaat behalen. Spaarrekeningen leveren over het algemeen niet veel meer op, waardoor je ook niets extra’s kunt sparen. Door het rendement heb je ieder jaar toch een extra geldbedrag dat op jouw spaarrekening kan komen. Je krijgt hiermee dus ook een passief inkomen. Je hoeft er weinig werkzaamheden voor uit te voeren, terwijl het geld wel binnenkomt. Als je het uitbesteedt, hoef je er nog minder voor te doen en hoef je er ook niet veel tijd aan te besteden. 

Geld verdienen met het rendement  

Als je bij beleggen het rendement niet direct uit laat betalen op jouw rekening kun je met het rendement nog een hoger rendement gaan behalen. Dit zorgt ervoor dat er altijd rendement op rendement komt. De herbelegging zorgt dus weer voor extra geld, waarmee jouw vermogen exponentieel toe kan nemen. Je kunt daarbij altijd zelf bepalen wanneer je uitstapt. Je kunt jouw aandelen en obligaties immers ook weer verkopen. Het wordt echter wel aangeraden om jouw geld voor langere tijd vast te zetten voor het beste rendement en meer effecten op de langere termijn. 

Risico’s en een investering van tijd 

Een van de nadelen van beleggen is dat er risico’s aan verbonden zijn. Je weet immers nooit of het rendement ook behaald wordt en daarbij kan het zijn dat je niet voldoende verdient voor het beleggingsdoel dat je bedacht hebt. Je zou jouw geld dus ook kwijt kunnen raken als een bedrijf failliet gaat. Door te spreiden kun je de risico’s verkleinen. Daarbij moet je wel tijd en moeite investeren om de juiste keuzes te maken. In het begin zal het dus geen passief inkomen zijn, maar moet je alles goed onder de knie krijgen.

Alles uit handen kunnen geven 

Je kunt veel bereiken door het beleggen uit handen te geven. Een professional weet bijvoorbeeld beter hoe de risico’s zo klein mogelijk kunnen worden gehouden en er is verstand van de markt. Daarbij hoef je zelf ook geen moeilijke keuzes meer te maken. Door de financiële situatie in kaart te brengen en te bekijken welke beleggingen hierbij passen, kun je gaan genieten van het rendement dat een belegging met zich meebrengt. De opties zijn geheel duidelijk en je hebt na jouw pensioen een extra zakcentje voor een van de opgestelde doelen. 

Schuiven naar boven