Energieweg 58, 5641 CX, Nijmegen
024 2424 282

Beleggen voor beginners: hoe u kunt beginnen met Beleggen

Als de meeste mensen extra geld hebben, hebben ze de neiging dingen te kopen die ze niet echt nodig hebben. Hoewel de items die ze kopen nuttig kunnen zijn, kunnen die extra honderd die ze zojuist hebben laten vallen op de nieuwste technische gadgets beter worden benut door te Beleggen.

Veel mensen overwegen niet eens om te Beleggen, omdat ze denken dat ze duizenden dollars nodig hebben om aan de slag te gaan. Niet waar. U kunt zelfs al aan de slag met slechts € 25 per maand. Elk klein beetje helpt en hoe eerder u begint, hoe beter.

Een vangnet hebben

Beleggen is een risico, zelfs als u conservatief investeert. Het is niet altijd een enorm risico, maar elk risico is iets om rekening mee te houden. Om deze reden zou u een noodfonds moeten hebben.

De meeste experts zullen aanbevelen dat u ten minste zes maanden inkomen op de bank of op rekeningen met een laag risico, zoals cd’s (depositocertificaten) en geldmarktrekeningen, hebt staan.

Op spaarrekeningen groeit de rente langzaam. De rente groeit zo langzaam dat de rekening, afgezien van het voordeel dat u uw geld op een veilige plaats houdt, niets anders voor u doet. Een cd daarentegen zal veel sneller rente opleveren, maar het nadeel is dat je je geld niet zonder boete kunt opnemen, tenzij je de vervaldatum hebt overschreden.

Geldmarktrekeningen lijken meer op de traditionele spaarrekening, maar bieden een hogere rente. Er zijn maar een paar beperkingen. In de meeste gevallen moet u een hoger minimum saldo op de rekening aanhouden. U bent ook beperkt tot het aantal cheques dat u kunt schrijven of opnames die u per maand doet.

Het maakt eigenlijk niet uit of je kiest voor een geldmarktrekening of een gewone spaarrekening, als je maar geld hebt om op terug te vallen. Met uw vangnet op zijn plaats, zou u moeten gaan Beleggen met geld dat u kunt missen.

Een beleggingsstrategie maken

Bij beleggen is het belangrijk om doelen te stellen voor waar u later in het leven wilt zijn. Als u weet waar u over 10 jaar wilt zijn, kunt u een plan maken om u daar te krijgen. Zonder een plan kom je daar waarschijnlijk niet.

Wat wilt u dat uw geld de komende jaren voor u doet? Wilt u over vijf jaar trouwen en een huis kopen? Als je kinderen hebt, wil je misschien beginnen met sparen voor hun collegegeld? Gebruik deze grote tijdsperioden in uw leven om een ​​plan te maken om te Beleggen.

U wilt zeker vooruit plannen voor uw pensioen. Wanneer bent u van plan met pensioen te gaan en wilt u eerder met pensioen gaan? Waar wil je wonen als je met pensioen gaat?

Overweeg alle details, zoals de kosten van levensonderhoud waar u na uw pensionering wilt wonen. Als u vervroegd met pensioen wilt gaan, moet u misschien 20% of meer van elk salaris gaan Beleggen, als u genoeg geld wilt hebben om de komende 30 jaar of langer van te leven. Als u het prima vindt om in uw pensioenjaren in deeltijd te werken, kunt u veel minder Beleggen.

Soorten beleggingen

Als u eenmaal uw doelen heeft bereikt, en weet hoe beleggen werkt is het tijd om na te denken over hoe u uw geld wilt Beleggen. De drie meest voorkomende opties zijn aandelen, obligaties en beleggingsfondsen.

Beleggingsfondsen zijn geweldig voor beginners. Zonder veel geld is het moeilijk om in een diverse groep beleggingen te Beleggen. Een beleggingsfonds maakt het mogelijk door het geld van duizenden investeerders te bundelen en het te gebruiken om een ​​portefeuille van aandelen, obligaties en andere effecten te kopen. Professionele fondsbeheerders beheren onderlinge fondsen.

Obligaties zijn een andere optie en een van de veiligste manieren om te beleggen, maar ze hebben ook een van de laagste rentetarieven. Met obligaties leent u in feite geld uit tegen een vaste rente. Een staatsobligatie is een lening aan de overheid, een gemeentelijke obligatie is een lening aan de lokale overheid en een bedrijfsobligatie is een lening aan een bedrijf.

Aandelen kopen betekent gedeeltelijk eigendom van een bedrijf kopen. Als u een aandeel koopt, heeft u recht op een percentage van de jaarwinst van het bedrijf. Vanwege de constant veranderende aandelenkoersen kan beleggen op de aandelenmarkt als agressief worden beschouwd. Het algemene idee is om laag te kopen en hoog te verkopen, maar zoiets is moeilijk te voorspellen. Voor langetermijnbeleggingen is het veiliger om te Beleggen in bedrijven waarvan u zeker weet dat ze zullen groeien of in bedrijven die al succesvol zijn.

Er zijn andere soorten beleggingsopties dan de drie genoemde, maar beleggingsfondsen, obligaties en aandelen komen het meest voor.

Beleggen

Eindelijk is het tijd om te Beleggen. U hebt een agent met een individuele vergunning of een beursvennootschap nodig om u te helpen bij het kopen en verkopen van obligaties, aandelen en beleggingsfondsen. Op het meest basale niveau kunnen ze u gewoon helpen bij het uitvoeren van de transacties, maar veel professionals zullen ook advies en portfoliobeheer bieden. Het is altijd slim eens een kijkje te nemen op starten-met-beleggen.nl dan bent u echt goed voorbereid.

Brokers verdienen geld aan investeerders door commissie in rekening te brengen en vergoedingen te innen. Een broker vraagt misschien slechts € 15 of minder per transactie, maar ze voeren alleen de transactie uit en niets anders.

Een full-service broker is vaak een professionele financiële planner of geldmanager, die samen met u een strategie ontwikkelt en uw portefeuille onderhoudt. Full-service-brokers brengen € 100 tot € 200 per transactie in rekening.

Onderzoek altijd de broker voordat u besluit om deze in dienst te nemen. Sommigen zijn ervan beschuldigd klanten aan te moedigen onnodige transacties uit te voeren om meer commissies te verdienen. Het komt niet vaak voor, maar het is bekend dat het gebeurt.

Schuiven naar boven