Energieweg 58, 5641 CX, Nijmegen
024 2424 282

Waarom kies je voor een puppy verzekering?

Op het moment dat je besloten hebt dat je je gezin uit wil breiden met een puppy is het ook goed om na te denken over het afsluiten van een verzekering voor je puppy. Allereerst is het dan natuurlijk goed om jezelf af te vragen waarom je wel of geen verzekering voor je hond af wil gaan sluiten. In deze blog lees je alles over waarom je voor je puppy een verzekering af zou sluiten. 

Een puppy verzekering, waarom zou je daarvoor kiezen? 

Als je weet dat er een puppy gaat komen is het super slim om te gaan beslissen of je je hond wel of niet wil verzekeren. Een puppy verzekering afsluiten heeft een groot voordeel ten opzichte van een verzekering voor een hond die al wat ouder is. En dat is dat een puppy verzekering de goedkoopste verzekering is die je maar kan vinden.

Als je je puppy al jong verzekert, dan weet je zeker dat je voor alles verzekerd bent. Als je hond al wat ouder is, dan kan het zijn dat bepaalde dingen niet meer meeverzekerd kunnen worden. Dit zou kunnen betekenen dat je voor je oudere hond geen dekking meer kan afsluiten voor bijvoorbeeld gewrichtsproblemen. 

Ook andere fysieke problemen die je hond eerder gehad heeft kunnen uitgesloten worden van de verzekering die je afsluit. Helemaal als het problemen zijn die terug zouden kunnen keren zijn dit redenen voor een verzekeringsmaatschappij om deze niet mee te nemen in de verzekering van jouw hond. 

Waarom sluiten mensen een verzekering af voor hun puppy of hond? 

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van de medische zorg voor je hond. Er is meer mogelijk, een logisch gevolg hiervan is dan ook dat de kosten die je moet maken hoger zullen zijn. En dan praat je toch al snel over een bedrag met drie nullen. En dat kan toch best een behoorlijke aanslag zijn op je spaarrekening mocht dit gebeuren.

Een operatie is meestal maar een keer, maar die ene operatie kan er wel voor zorgen dat je de kosten van de verzekering er in een keer uit hebt gehaald zonder dat je je spaarrekening aan hoeft te breken. Als je de allerbeste zorg voor je hond wil hebben, dan is een hondenverzekering echt iets dat je afgesloten moet hebben. 

Is een verzekering voor je hond weggegooid geld of juist niet? 

Natuurlijk kan het voorkomen dat je hondje in zijn hele leven helemaal niets kan mankeren. Als je dan een verzekering afgesloten hebt, dan kun je het gevoel hebben dat het weggegooid geld is. Maar toch is dat niet zo. Want de meeste verzekeringen vergoeden ook de kosten van de jaarlijkse vaccinaties. 

Maar stel je eens voor dat je hond wel iets kan gaan mankeren en je voor hoge kosten komt te staan. Als je dan geen verzekering hebt, dan sla je jezelf wel drie keer voor je hoofd en bedenk je had ik maar een verzekering afgesloten. Een verzekering afsluiten is dan ook geen weggegooid geld, want je verkleint het risico op catastrofaal hoge dierenartskosten, waar iedereen met een huisdier mee te maken krijgt.

Schuiven naar boven