Energieweg 58, 5641 CX, Nijmegen
024 2424 282

Een nieuw kassasysteem kopen, wat moet je weten?

Het ene kassasysteem is absoluut zeker het andere niet. Zoveel mag onderhand wel duidelijk zijn. Je dient er bij het kopen van een dergelijk systeem dan ook altijd aandacht aan te besteden dat je moet kiezen voor een systeem dat zo perfect mogelijk zal moeten zien te voldoen aan de door jou vooropgestelde eisen. Hou er rekening mee dat deze voor iedereen anders kunnen zijn. Is het voor jou niet echt duidelijk welke van de verschillende kassasystemen voor jouw situatie nu precies als de interessantste kan worden bestempeld? Dan is het met zekerheid een aanrader om je even grondig te gaan verdiepen in de informatie die je aantreft hier op deze pagina. 

Waar ga je het kassasysteem precies voor gebruiken?

In eerste instantie dien je jezelf altijd de vraag te stellen waar je jouw kassasysteem nu precies voor wenst te gebruiken. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat er niet alleen maar voor kan worden gekozen om transacties bij te houden die gebeuren in de (web)winkel. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je op vlak van marketing heel wat interessante data kan putten uit een kassasysteem. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om speciale, gepersonaliseerde profielen voor je klanten aan te maken. Op basis van deze profielen is het dan vervolgens mogelijk om gepersonaliseerde aanbiedingen te versturen wanneer bepaalde populaire producten in promotie staan. Bovendien is het ook nog eens zo dat kassasystemen vandaag de dag uitstekend samen kunnen werken met niet alleen een boekhoudprogramma, maar ook met bijvoorbeeld een systeem voor voorraadbeheer. 

Keuze tussen een software en hardware exemplaar 

Sta je op het punt om een nieuw kassasysteem aan te schaffen? Dan zal je op dat vlak een keuze moeten maken tussen twee verschillende opties die er op de markt zijn terug te vinden. De opties waar je een keuze tussen kan maken zijn de onderstaande:

  1. Een softwarematig kassasysteem;
  2. Een hardware exemplaar;

In het eerste geval kies je uiteraard gewoon voor het kopen van bepaalde software die vervolgens op een laptop of een desktop dient te worden geïnstalleerd. Vervolgens kan je deze als kassa gaan gebruiken. Let wel, in deze situatie dien je vaak ook nog verschillende extra zaken aan te schaffen zoals bijvoorbeeld een (hand)scanner. Vaak is het zo dat deze reeds inbegrepen is wanneer je kiest voor het aanschaffen van een hardware exemplaar. Dit gezegd hebbende liggende kosten voor deze laatste in de praktijk gemiddeld uiteraard wel een stukje hoger. 

Met welke kosten moet je rekening houden met een kassasysteem?

Tot slot spreekt het voor zich dat er aan een kassasysteem ook bepaalde kosten verbonden zijn. In het verleden was het zo dat je in het bijzonder rekening moest houden met een vrij stevig eenmalig prijskaartje. Vandaag de dag is dat natuurlijk wel even anders. De vrij hoge eenmalige kost is namelijk bij het merendeel van de kassasystemen vervangen door een periodieke, maandelijkse kost. 

Bovenstaande betekent dat kassasystemen in de praktijk financieel een behoorlijk stuk toegankelijker zijn geworden. Dit gezegd hebbende is het uiteraard tegelijkertijd wel zo dat de kost over een terugkerend karakter beschikt. Je zal ze dus met andere woorden niet één keer, maar wel periodiek aangerekend krijgen. Hier dien je uiteraard wel rekening mee te houden. Vergelijk grondig de kosten van de verschillende kassasystemen op de markt om voor jou de financieel beste keuze te maken. 

Meer informatie nodig? Ga dan naar Swretail.nl voor meer informatie. 

Schuiven naar boven